marți, 9 octombrie 2012

LUNA INTERNAŢIONALA A BIBLIOTECILOR ŞCOLARE





GigglecritterGigglecritterGigglecritterGigglecritter


În ultimii cinci ani luna octombrie este sărbătorită de bibliotecari şi elevi din întreaga lume caLuna Internațională a Bibliotecilor Școlare. Stabilită de către Asociația Internațională a Bibliotecarilor Școlari (IASL) această sărbătoare internațională este recunoscută de toate asociațiile profesionale de profil și de IFLA.

Anul acesta sloganul va fi:

Biblioteca şcolară:
Cheia către trecut, prezent şi viitor
(School Libraries: a Key to the Past, Present & Future)


Link: http://www.iasl-online.org/events/islm/
 In anul 2011 elevii scolii noastre au participat la proiectul International dedicat Lunii Internaţionale a Bibliotecilor Şcolare(Projects for International School Library Month), Bookmark Project  cu semne de carte confectionate de elevi
Link:http://iasl-online.org/events/islm/2011g.htm#romania

joi, 1 martie 2012

MĂRŢIŞORUL


Martisorul este o sarbatoare traditionala romaneasca veche de peste 8000 de ani si a fost sarbatorita inca de pe vremea getilor. Martisorul celebreaza sosirea primaverii si renasterea naturii. De martisor fetele si femeile trebuie sa poarte fire lana rosie si albe, pentru sanatate, noroc si un an nou bun.
 In vechiul calendar al romanilor, in ziua de 1 martie se sarbatorea Matronalia, ziua lui Marte, zeul fortelor naturii, al primaverii si al agriculturii. La noi insa, martisorul reprezinta simbolul primaverii si al revenirii la viata, este un simbol care aduce credinta, optimism si veselie. In folclorul romanesc, exista mai multe legende despre martisor si aparitia lui in randul sarbatorilor.

Lupta dintre bine si rau


Se spune ca pe vremuri, soarele lua chipul unui fecior chipes si cobora in sat, la hora. Zmeul l-a pandit si in cele din urma l-a rapit si l-a inchis intr-o temnita. Dupa ce zmeul a furat soarele, lumea a devenit trista, fara rasete si veselie. Intr-una din zile, un tanar se hotaraste sa salveze soarele si sa il infranga pe zmeu.
Toata omenirea l-a incurajat pe tanar si i-a dat o parte din puterea sa. Drumul flacaului pana la palatul zmeului a durat trei anotimpuri: vara, toamna si iarna. Dupa ce l-a gasit pe zmeu au inceput sa se lupte. Si s-au luptat zile si saptamani intregi pana ce flacaul l-a omorat pe zmeu si a eliberat soarele care s-a ridicat pe cer si a bucurat intreaga omenire.
Odata cu revenirea soarelui pe cer, natura a reinviat, insa tanarul curajos nu a mai apucat sa prinda primavara. Sangele sau s-a scurg in zapada imaculata, in care rasareau ghiocei. De atunci exista traditia ca tinerii flacai sa impleteasca doua fire, unul alb si unul rosu si sa le ofere ofere fetelor pe care le iubesc.
Rosul simbolizeaza astfel dragoste si aminteste de sangele voinicului care a salvata soarele, iar albul reprezinta sanatatea si puritatea ghiocelului, prima floare a primaverii.

miercuri, 29 februarie 2012

Cadou biografia lui Steve Jobs la orice comandă de peste 1500 de lei”.

Marele magazin  eMAG a lansat o campanie prin care face cadou  biografia lui Steve Jobs la orice comandă de peste 1500 de lei.
Cu prilejul lansării în premieră exclusivă a ediţiei în limba română a biografiei oficiale a lui Steve Jobs, oferim bloggerilor posibilitatea de a câştiga prin intermediul eMAG ProfitShare una dintre cele 100 de exemplare puse la bătaie ca premii.
Ce ai de făcut?
E foarte simplu:
  1. Scrie pe blogul tău personal un post în care să anunţi campania eMAG „Cadou biografia lui Steve Jobs la orice comandă de peste 1500 de lei”.
  2. Postul despre campania eMAG va conţine un link de tip ProfitShare către paginahttp://www.emag.ro/steve_jobs pentru a îi redirecţiona pe cei interesaţi în locul de unde pot afla mai multe despre această ofertă. Tu vei câştiga comisioane pentru toate comenzile finalizate de către ei, indiferent de categoria de produse.
  3. Dupa ce te-ai asigurat că îndeplineşti cele două condiţii de mai sus, înscrie-te în concurs postând în comentariile acestui articol un link către articolul scris de tine. În cazul în care eşti unul dintre fericiţii câştigători, te vom contacta la adresa de e-mail folosită.
Pentru a te înscrie în concurs, e necesar ca blogul tău să aibă cel puţin 3 luni vechime şi cel puţin 30 de articole publicate până la data de 27.02.2012.
Primii 100 de bloggeri, în ordine cronologică a comentariilor valide postate, care îndeplinesc  prevederile Regulamentului, câştigă garantat unul dintre cele 100 de exemplare.
Mult succes!  :)
 Linkul pe care puteti intra direct este asta: eMAG Steve Jobs